خالق تفال؛ مارک گریگور یا مارک گروگوایر (Marc Grégoire)؛ هیچ ارتباطی با قابلمه و ماهی تابه و وسایل آشپزخانه نداشت! او مهندسی بود که از تفلون برای کمک به برداشتن قالب های الیاف شیشه استفاده می کرد. این نحوه پوشش با استفاده از تفلون، توجه همسرش کولت را جلب کرد و از او خواست که کف ماهی تابه را هم با تفلون پوشش دهد تا غذا هنگام سرخ کردن به ماهی تابه نچسبد.
در ابتدا مارک قبول نمی کند چون او فکر می کرد استفاده مستقیم از تفلون در وسایل آشپزی ضرر دارد، اما با اصرار همسرش تسلیم شده و قبول می کند.
مارک گریگور توانست تفلون را به پایه یک ماهیتابه آلومینیومی وصل کند و این آغاز اختراع ظروف نچسب بود. آنها برای اولین موفق می شوند یک تکه بزرگ گوشت را بدون اینکه به ماهیتابه بچسبد، سرخ کنند.
در واقع این زوج ظرف تفلون را اختراع کرده بودند. آنها همان موقع به پتانسیل بالای تجاری تفلون پی برده و بلافاصله با تولیدکنندگان ماهی تابه تماس گرفتند و با آنها ملاقات حضوری گذاشتند، اما هیچ کدام قبول همکاری نکردند!
پس از آن مارک گروگوایر (گریگور) با تلاش بسیار زیاد شروع به انجام آزمایشاتی کرد که نتیجه آن خلق ماده پوشش (روکش) نچسب به نام PTFE (تفلون) بود[1] و در سال 1954 اولین ماهی تابه نچسب در دنیا به ثبت رسید. (مارک در سال 1954 حق ثبت اختراع را به دست آورد)
در سال 1956 مارک و همسرش خودشان دست به کار شدند و شرکت تفال را تاسیس کرده و کارخانه خودشان را با برند تجاری تفال (Tefal) در حومه پاریس افتتاح کردند و اولین بار 100 ماهیتابه نمونه تولید کرده و روانه بازار کردند. فعالیت مستمر آنها باعث شد تا چند سال بعد، آنها در سال 1960 موفق به فروش بیش از سه میلیون ماهی تابه شوند.
اگر شخصی باعث رنجش شما می شود، به این دلیل است که خود در اعماق وجودش رنج می کشد و رنج او لبریز می شود. بنابراین او مستحق مجازات نیست، بلکه نیازمند کمک است. این همان پیام او برای شما است.
نام Tefal از کجا منشا می گیرد؟
تفال (Tefal) از ترکیب دو کلمه و نام تفلون (Teflon) و آلومینیوم (Aluminium) ساخته شده است.
تفال سالها تولید کننده بلامنازع ظروف نچسب در فرانسه و شاید هم در دنیا بود. اخیرا برخی برای استفاده از ماهی تابه های با روکش ماده شیمیایی مذکور ابراز نگرانی کرده و آنها را سرطانزا اعلام کرده اند. هر چند تحقیقات انجام شده، این موضوع را اثبات نکرده و صرفا استفاده نادرست از پوشش مواد شیمایی و احیانا ظروفی که دارای بخش های کنده شده هستند، ممکن است دارای این خطر باشند. ولی به هرحال ما به طور فزاینده و مستمر از اثرات زیست محیطی مواد شیمیایی و پلاستیک ها (پلیمر یا بسپار) که جامعه بشری را دستخوش تغییرات کرده، آگاه هستیم و نگرانی هایی در مورد خطرات بالقوه برای سلامتی مرتبط با ساخت محصولات مشابه وجود دارد. به همین دلیل امروزه به مرور استفاده از قابلمه و ظروف تفلون به حداقل رسیده، ولی این موضوع از اهمیت اختراع مارک گریگور کم نمی کند.
اگر ایده ایی در ذهن دارید و کسی آن را قبول ندارد، هرگز ناامید نشوید و خودتان دست به کار شوید. مطمئن باشید با پشتکار و توکل بر خدا می توانید انقلابی در زمینه کاری خودتان ایجاد کنید. اختراعات مهم با ایده های ساده به دست آمده اند. خودتان را باور کنید.
---------------
1. Poly tetra fluoro ethylene = PTFE
نظر و دیدگاه خود را در رابطه با این داستان بنویسید:
نظرات و دیدگاه های خوانندگان در صورت تایید، نشان داده خواهند شد.
نشانی ایمیل و تلفن همراه شما منتشر نخواهد شد. با درج ایمیل، گراواتار شما (در صورت وجود) نشان داده خواهد شد.
نظرات و دیدگاه های خوانندگان:
در باره این داستان هیچ نظر و دیدگاه تایید شده، وجود ندارد.